Aardappelsalade met ansjovis en sardines

Bereiding

  1. Kook de aardappels in de schil gaar en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in blokjes of schijfjes.
  2. Klop een dressing van de azijn, dragon, olie en mayonaise en schep dit met alle andere ingrediƫnten door elkaar. Breng goed op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Laat afgedekt nog even intrekken en schep nog een keertje door.
  4. Serveer op een mooie schaal op de blaadjes kropsla en bestrooi royaal met versgemalen peper.

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappel, met schil, schoongeboend
  • 2 eetl. witte wijnazijn
  • 1 theel. gedroogde dragon
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 blikje ansjovisfilet, fijngesneden
  • 1 bosje krulpeterselie, grof gehakt
  • 2 blikjes sardinefilets, in stukjes
  • circa 8 blaadjes kropsla

Bereidingtijd

50 minuten

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 220 Kcal
Vetten 10 g
waarvan verzadigd 2 g
Koolhydraten 24 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.