Aardappeltaart met rozemarijn en pancetta

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in circa 15 minuten half gaar in de schil. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze dan.
  2. Verwarm ondertussen 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui op lage stand circa 5 minuten.
  3. Voeg de rozemarijn en pancetta toe en bak nog 2 minuten mee op lage stand. Breng de uien op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en leg de helft dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en peper en verdeel de ui en pancetta hierover. Dek dit weer dakpansgewijs af met de rest van de aardappelplakjes. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper en nog wat rozemarijnnaaldjes.
  5. Bak de aardappeltaart in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappels, gewassen
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 grote uien, in ringen
  • 2 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes
  • 150 g pancetta, fijngesneden

Benodigdheden

  • ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Voedingswaarden

Energie 445 Kcal
Vetten 26 g
waarvan verzadigd 9 g
Koolhydraten 41 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: