Aardpeer pastinaaksoep met paddenstoelen

Bereiding

  1. Maak de groentebouillon volgens de verpakking.
  2. Schil de aardperen, pastinaak en aardappel en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn.
  4. Fruit de sjalotjes en de knoflook glazig.
  5. Voeg de aardpeer, pastinaak en aardappel toe.
  6. Voeg 1 l bouillon toe en breng aan de kook.
  7. Zet het vuur lager en voeg na 10 minuten koken de komijnpoeder en de tijm toe.
  8. Laat de soep daarna nog 10 minuten zachtjes koken totdat de groenten goed zacht zijn.
  9. Haal de pan van het vuur en mix de groenten met de staafmixer fijn.
  10. Voeg eventueel naar behoefte wat kookroom toe.
  11. De soep is van zichzelf wel al wat machtig dus u kunt de room ook weg laten.
  12. Voeg naar smaak zeezout en versgemalen peper toe en eventueel wat bouillon voor als de soep te dik is.
  13. Breng het nog één keer voorzichtig aan de kook.
  14. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak ze in de koekenpan.
  15. Verdeel de soep over mooi diepe borden.
  16. Verdeel er de kastanjechampignons over de borden.

Ingrediënten

  • 450 g aardperen
  • 450 g pastinaken
  • 1 groot aardappel
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g kastanjechampignons
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1,5 tl komijnpoeder (djinten)
  • 1 snufje peper en zout
  • 1 scheutje olijfolie

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 654 Kcal
Vetten 42 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 13 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.