Amuse met zalm en komkommer

Bereiding

  1. Schil de komkommer en snijd in heel kleine blokjes.
  2. Snijd de uitjes in smalle ringetjes.
  3. Rasp de schil van de limoen boven een schaal.
  4. Pers de limoen uit en meng het sap met de schil, de komkommer, de ui, de koriander en de gembersiroop.
  5. Voeg naar smaak peper, cayennepeper en zout toe (eventueel een paar uur laten trekken).
  6. Verwijder eventuele velletjes en graatjes van de zalm en leg de zalm in een schaal.
  7. Pureer de zalm met een staafmixer.
  8. Roer de mayonaise, de zure room en naar smaak peper en cayennepeper door de zalmcreme.
  9. Schep de zalmcreme in 6 kleine glaasjes of schaaltjes en schep de komkommersalsa erop.
  10. Steek in elk een theelepeltje.

Ingrediënten

  • 0,5 komkommer
  • 2 lente-/bosuitjes
  • 1 limoen
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 0,5 el gembersiroop
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 blik rode zalm
  • 1 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 1 snufje peper en zout

Bereidingtijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.