Amuse met zalm en komkommer
Bereiding
- Schil de komkommer en snijd in heel kleine blokjes.
- Snijd de uitjes in smalle ringetjes.
- Rasp de schil van de limoen boven een schaal.
- Pers de limoen uit en meng het sap met de schil, de komkommer, de ui, de koriander en de gembersiroop.
- Voeg naar smaak peper, cayennepeper en zout toe (eventueel een paar uur laten trekken).
- Verwijder eventuele velletjes en graatjes van de zalm en leg de zalm in een schaal.
- Pureer de zalm met een staafmixer.
- Roer de mayonaise, de zure room en naar smaak peper en cayennepeper door de zalmcreme.
- Schep de zalmcreme in 6 kleine glaasjes of schaaltjes en schep de komkommersalsa erop.
- Steek in elk een theelepeltje.
Ingrediënten
- 0,5 komkommer
- 2 lente-/bosuitjes
- 1 limoen
- 2 el koriander, fijngehakt
- 0,5 el gembersiroop
- 1 snufje cayennepeper
- 1 blik rode zalm
- 1 el mayonaise
- 2 el zure room
- 1 snufje peper en zout
Bereidingtijd
15 minuten
Moeilijkheidsgraad