Ananas gevuld met jambalayasalade

Bereiding

  1. Snijd de ananas aan de lange kant doormidden.
  2. Laat de kroon aan beide helften zitten.
  3. Snijd met een scherp mesje 1 centimeter vanaf de schil het vruchtvlees rondom los.
  4. Snijd het vruchtvlees een aantal keren kruislings in en schep het er dan voorzichtig uit.
  5. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  6. Dek de ananashelften af en leg ze in de koelkast.
  7. Kook de rijst en laat uitstomen.
  8. Laat uitgespreid afkoelen op een platte schaal.
  9. Roerbak de garnalen op hoge stand in de olie tot ze oranje zijn en fruit de knoflook kort mee.
  10. Blus af met de helft van het limoensap.
  11. Breng op smaak met zout en de chilipepervlokken.
  12. Laat afkoelen.
  13. Meng in een grote kom de afgekoelde rijst met het krabvlees, de bosui, koriander, munt, garnalen en de helft van de ananasblokjes (bewaar de rest voor bijvoorbeeld een frisse smoothie of een salsa).
  14. Breng de salade op smaak met de rest van het limoensap, zout en de chilipepervlokken.
  15. Verdeel de salade over de halve ananassen en leg ze op een platte schaal.
  16. Bestrooi met de pinda’s.

Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 200 g wilde rijst
  • 250 g garnalen, ontdooien en droogdeppen
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 1 mespuntje chilipepervlokken
  • 1 blikje krabvlees
  • 4 lente-/bosuitjes
  • 1 bosje koriander
  • 2 takjes munt
  • 50 g pinda's ongezout, grof gehakt

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.