Andijvielasagne met ham en kappertjes

Omschrijving

Verwarm de oven voor op 200°C. Prak de tomaten fijn. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de knoflook en de andijvie 2 minuten. Voeg de geprakte tomaten en de kappertjes toe, breng aan de kook en breng op smaak met wat peper en zout. Vet een ovenschaal (ca. 21/2 l inhoud, met hoge rand) licht in met wat olie. Bedek de bodem met een dunne laag andijvie-tomatensaus en bedek met een laagje lasagnevellen en 2 plakjes ham. Herhaal dit tot de andijvie-tomatensaus, ham en lasagnevellen op zijn en eindig met een laagje andijvie-tomatensaus. Verdeel de witte saus erover en bestrooi met de kaas. Laat de andijvielasagne in het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar worden. Schep de andijvielasagne aan tafel op borden.

Ingrediënten

  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 600 g gesneden andijvie
  • 3 el kappertjes
  • 400 g voorgekookte lasagnevellen
  • 10 dunne plakjes ham
  • ½  l witte (bechamel)saus kant-en-klaar
  • 150 g geraspte jong belegen kaas

Bereidingtijd

ca. 15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

713;33;24;77

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.