Andijviesalade met krieltjes

Bereiding

  1. Was en halveer de krieltjes en zet ze (met schil) op in zoveel koud water dat ze net onder staan. Kook ze in 10-15 minuten gaar. Afgieten en een beetje laten uitlekken. Kook de eieren in kokend water in ca. 8 minuten hard. Afgieten en onder de koude kraan laten schrikken. Laat de eieren een beetje afkoelen en pel ze. Snijd ze dan in grote stukken.
  2. Snijd of knip ondertussen het spek in smalle reepjes en bak het in een droge koekenpan zachtjes uit. Hak de kruiden grof. Meng de kruiden met de mosterd, de skyr, de mayonaise en de spekjes.
  3. Snijd de andijvie in smalle reepjes. Was en droog ze. Snijd de tomaten in stukken en de lente-ui (ook het groen) in smalle ringen. Meng de krieltjes, in een grote saladeschaal, met de skyr-spekjesdressing, lente-ui, tomaat en kappertjes. Schep het ei en de andijvie erop en schep ze er vlak voor het eten doorheen. Bewaar eventueel in de koelkast, maar haal de salade er wel een half uurtje voor het eten weer uit zodat het niet meer zo koud is.

Tips

  • Als je de salade direct eet, hoeven de krieltjes niet helemaal koud te zijn. De salade kun je ook maken met gebakken krieltjes.
  • Vervang de andijvie door kropsla en voeg blokjes graskaas toe.
  • Je kunt de helft van de spekjes apart houden en op het laatst over de salade strooien.

Ingrediënten

  • 1 kg krieltje
  • 6 eieren
  • 50 g ontbijtspekplakjes
  • gemengde groene kruiden (bijv. dille, bieslook en/of peterselie
  • 1 el Limburgse mosterd
  • 2 el mayonaise
  • 200 ml skyr
  • 1 krop andijvie
  • 4 tomaten
  • 1 bosje lente-/bosui
  • kappertjes

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 721 Kcal
Vetten 51 g
waarvan verzadigd 18 g
Koolhydraten 20 g
Vezels 9 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.