Appel-abrikozentaart met notentopping

Bereiding

  1. Kneed van de boter, 125 gram basterdsuiker, bloem, koekkruiden, ei en een snufje zout een soepel deeg. Verpak het in vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Rasp de helft van de sinaasappelschil en pers de vrucht. Schep de rest van de basterdsuiker, sinaasappelrasp, -sap, appel en abrikozen door elkaar (kan ook een dag van tevoren).
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap van Ø 30 cm en bekleed de bodem en de rand van de vorm ermee.
  4. Bestrooi de deegbodem dun met paneermeel. Schep de vruchtenvulling erop en klap de deegrand terug over de vulling. Bak de taart in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
  5. Verwarm de abrikozenjam zonder te koken in de magnetron 2 minuten op 400 Watt. Bestrijk de taartvulling ermee.
  6. Smelt voor de topping de suiker met appelsap en roer tot dit lichtbruin kleurt. Schep de noten erdoor. Verdeel de noten over de taart.
  7. Lekker met demi crème fraîche (Melkan) losgeklopt met een zakje vanillesuiker of een vanillesaus van vanillevla verdund met kookroom.

Ingrediënten

  • 150 g roomboter
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 300 g bloem, gezeefd
  • 1 eetl. koekkruiden
  • 1 ei
  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 800 g friszure appels, geschild, in partjes
  • 200 g gedroogde abrikozen, geweld in warm water
  • paneermeel
  • 3 eetl. abrikozenjam
  • 200 g suiker, voor de topping
  • 50 ml appelsap, voor de topping
  • 100 g walnoten, voor de topping

Benodigdheden

  • vershoudfolie
  • springvorm, 24 cm ø
  • bakpapier

Bereidingtijd

20 minuten

  • 50 minuten oventijd

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.