Appel-notentaart

Bereiding

  1. Meng de bloem met basterdsuiker, ei en bakpoeder.
  2. Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine stukjes. Kneed alles tot een soepel deeg.
  3. Verpak het deeg in folie en laat het een half uur in de koelkast rusten.
  4. Week de gedroogde abrikozen in de rum. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Vet de springvorm in en bestrooi deze met gemalen amandelen.
  6. Rol de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed hiermee de bakvorm.
  7. Prik de bodem hier en daar in met een vork en bak de deegbodem circa 15 minuten in het midden van de oven.
  8. Smelt de boter, voeg de appelschijfjes en de suiker toe en karamelliseer ze tot ze half zacht zijn. Laat de appels iets afkoelen.
  9. Meng de gehakte noten en de abrikozen door de vulling en schep deze op de taartbodem.
  10. Rol de rest van het deeg uit tot een lap die 4-5 cm groter is dan de bodem en leg deze over de vulling. Druk de randen stevig aan en maak er eventueel met duim en wijsvinger golfjes in.
  11. Prik het deegdeksel op enkele plaatsen in met een vork. Bak de taart iets onder het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
  12. Bestrijk de taart met abrikozenjam.

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 0,5 theel. bakpoeder
  • 150 g boter
  • 2 eetl. amandelen, gemalen
  • 125 g gedroogde abrikozen, voor de vulling
  • 2 eetl. rum, voor de vulling
  • 25 g boter, voor de vulling
  • 1 kg appel, geschild, in schijfjes, voor de vulling
  • 3 eetl. suiker, voor de vulling
  • 125 g walnoten, voor de vulling
  • 3 eetl. abrikozenjam, voor de vulling

Benodigdheden

  • springvorm, 24 cm ø

Bereidingtijd

25 minuten

  • 60 minuten oventijd
  • 30 minuten wachttijd

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht, tussengerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.