Appelbollen

Bereiding

  1. Snijd 100 gram boter met twee messen door het bakmeel met de suiker en een snuf zout tot het grove kruimels zijn en wrijf dan het deeg verder soepel met de vingers.
  2. Kneed er de helft van het ei doorheen en laat het in de koelkast een half uur opstijven.
  3. Vul de appels met de rest van de boter en bestrooi ze rondom met wat suiker en kaneel.
  4. Verdeel het deeg in vieren en rol de stukken uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lapje dat groot genoeg is om de appel in te verpakken.
  5. Leg op elke lap deeg een appel en vouw het deeg eromheen. Dit hoeft niet netjes, en als het deeg niet helemaal past is dit niet erg.
  6. Zet de appels omgekeerd in een ovenschaal en bestrijk ze met het overgebleven ei. Bak de appels in circa 25 minuten bruin. Laat enigszins afkoelen voor u ze serveert.
  7. Lekker met een beetje yoghurt of vla.

Ingrediënten

  • 100 g boter of
  • 100 g margarine en
  • 1 eetl. boter of
  • 1 eetl. margarine
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 g suiker en
  • 1 eetl. suiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 appels, geschild, zonder klokhuis
  • kaneelpoeder

Benodigdheden

  • ovenschaal

Bereidingtijd

50 minuten

  • 25 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.