Appelroosjes

Bereiding

  1. Snijd de appels verticaal doormidden. Snijd uit de helften het klokhuis en leg ze met het snijvlak op het werkvlak. Snijd de appels in heel dunne plakjes. Doe alle appelschijfjes in een kom. Meng met het citroensap aangelengd met water tot de schijfjes net bedekt zijn en verwarm circa 2 minuten in de magnetron. Laat goed uitlekken in een zeef.
  2. Verwarm de oven voor op 190┬║C. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en plak de helften in de lengterichting weer aan elkaar zodat je een lange reep deeg krijgt. Roer de marmelade los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee.
  3. Leg circa 10 appelschijfjes met de bolle kant naar boven, dakpansgewijs naast elkaar op de rand van het deeg. Zorg dat ze iets boven de rand uitsteken.
  4. Klap het randje bladerdeeg dubbel en rol het deeg losjes op.
  5. Zet de roosjes met de appelblaadjes naar boven in de holtes van de muffinvorm.
  6. Bak in de oven in circa 40 minuten gaar. Dek eventueel af met folie wanneer ze te bruin worden. Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi met poedersuiker. Deze appelroosjes zijn lekker als tussendoortje bij de koffie of met een bolletje roomijs als nagerecht.

Tips

  • Gebruik voor dit recept zoete rode appels.

Ingrediënten

  • 1 rode appel
  • 0,5 citroen, sap
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2 el sinaasappelmarmelade of
  • 2 el abrikozenjam
  • poedersuiker, om te bestrooien

Benodigdheden

  • muffinvorm, ingevet
  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

20 minuten

  • 40 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje, nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.