Appelroosjes met kaneel-notenijs

Bereiding

  1. Neem het roomijs uit de diepvries en laat in circa 15 minuten iets zachter worden. Rooster intussen de hazelnoten of amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  2. Meng het ijs met het kaneelpoeder en de hazelnoten en zet weer terug in de diepvries. Bereid de appelroosjes (klik hier voor het recept).
  3. Laat afkoelen tot lauwwarm en bestrooi de appelroosjes met poedersuiker. Zet ze op een bordje en schep een bolletje ijs ernaast.

Ingrediënten

  • 250 ml roomijs
  • 20 g blanke hazelnoten of
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 20 g amandelen
  • 1 rode appel
  • 1 citroen, sap
  • 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 2 el sinaasappelmarmelade of
  • 2 el abrikozenjam
  • poedersuiker

Benodigdheden

  • muffinvorm, ingevet
  • aluminiumfolie

Bereidingtijd

30 minuten

  • 40 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.