Appelschijven met amarettischuim

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd van de appels een klein stukje van de boven- en onderkant af en boor het klokhuis eruit. Snijd van de appels 8 schijven van gelijke dikte en leg ze op de bakplaat.
  2. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf met de poedersuiker. Stamp de (amaretti)koekjes fijn en schep de koekkruimels door het eiwitschuim. Verdeel het schuim over de appelschijven en bestrooi met het amandelschaafsel.
  3. Bak de appelschijven in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Serveer warm of lauwwarm.

Tips

  • Vervang de amandelkoekjes in dit recept door verkruimelde kandijkoeken.

Ingrediënten

  • 3 grote appels, gewassen
  • 2 eiwitten
  • 50 g poedersuiker
  • 100 g Italiaanse amandelkoekjes
  • 20 g amandelschaafsel

Benodigdheden

  • appelboor
  • bakplaat met bakpapier

Bereidingtijd

20 minuten

  • 20 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje, nagerecht

Voedingswaarden

Energie 250 Kcal
Vetten 7 g
waarvan verzadigd 1 g
Koolhydraten 39 g
Vezels 3 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: