Appeltaart met cranberry's

Bereiding

  1. Bereid het appeltaartdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter, een ei en een flinke snuf kaneel. Laat het deeg afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Meng ondertussen de appel, cranberry's, eventueel cognac, citroenrasp en -sap, suiker en custardpoeder. Vet de springvorm is en bestuif met wat bloem. Of bekleed de vorm met bakpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de vorm met 3/4 van het deeg en snijd de randen 1 centimeter onder de rand af.
  4. Schep het appelmengsel in de vorm. Rol van het overgebleven deeg een extra rand, en druk deze rondom vast.
  5. Bestrijk het deeg met ei en bak de taart in 45-50 minuten laag in de oven gaar. Laat afkoelen en snijd in punten.

Ingrediënten

  • 1 pak mix voor appeltaart
  • 200 g boter
  • 2 eieren
  • snufje kaneelpoeder
  • 500 g appels, geschild, in dunne schijfjes
  • 100 g gedroogde cranberry's
  • 1 eetl. poedersuiker
  • 1 eetl. custardpoeder
  • bloem, om te bestuiven

Benodigdheden

  • springvorm, 24 cm ø

Bereidingtijd

50 minuten

  • 50 minuten oventijd

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.