Appeltaart met sinaasappel-kaneelroom

Bereiding

  1. Meng de bloem met de basterdsuiker en een mespuntje zout.
  2. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes en schep deze door de bloem. Voeg de eidooier toe en kneed met koele handen tot een samenhangend deeg.
  3. Vet de springvorm in. Rol het deeg iets uit en druk uit op de bodem en langs de rand van de springvorm. Zet de vorm met het deeg afgedekt in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Verwarm de abrikozen met het sinaasappelsap zonder te koken.
  6. Meng de bitterkoekjes, abrikozen, custardpoeder en 2 theelepels van de kaneel door de appels. Verdeel deze vulling over de taartbodem.
  7. Bestrooi met de amandelen, gemengd met de suiker, en bak de taart net onder het midden in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  8. Meng de ingrediënten voor de sinaasappel-kaneelroom met de rest van de kaneel. Serveer de appeltaart met de room.

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 200 g boter, koud
  • 1 eidooier
  • 250 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 8 bitterkoekjes, in stukjes
  • 2 eetl. custardpoeder
  • 3 theel. kaneel
  • 750 g appels, geschild, in stukjes
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 3 eetl. suiker
  • 250 ml demi crème fraîche, voor de sinaasappel-kaneelroom
  • 2 eetl. sinaasappelmarmelade, voor de sinaasappel-kaneelroom

Benodigdheden

  • springvorm, 26 cm ø

Bereidingtijd

50 minuten

  • 45 minuten oventijd

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.