Appeltaart-taco's

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Steek 4 cirkels van circa 10 cm Ø uit de tortillawrap.
  2. Meng het ei met de suiker en bestrijk de cirkels aan beide kanten met dit mengsel.
  3. Keer de muffinvorm om, vouw de wraps in een V-vorm en zet ze met de open kant naar boven tussen de holtes. Bak in circa 5 minuten krokant in het midden van de oven.
  4. Verwarm voor de vulling de boter en bak hierin de appelblokjes met het citroensap 2-3 minuten. Voeg de honing, rozijnen, kaneel en marmelade toe en verwarm nog 1-2 minuten.
  5. Schep de vulling in de iets afgekoelde tacoschelpen en serveer direct. Lekker met slagroom.

Ingrediënten

  • 1 grote tortillawrap, 25 cm ø
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 theel. suiker
  • 25 g boter
  • 2 kleine appels of, geschild, in kleine blokjes
  • 1 grote appel, geschild, in kleine blokjes
  • 1 theel. citroensap
  • 1 theel. honing
  • 1 eetl. blanke rozijn
  • 0,5 theel. kaneelpoeder
  • 1 eetl. sinaasappelmarmelade of
  • 1 eetl. abrikozenjam

Benodigdheden

  • muffinvorm

Bereidingtijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje, nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.