Asperge-broccolirisotto met noten

Bereiding

  1. Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  2. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
  3. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn erbij en roer tot deze is opgenomen.
  4. Voeg de bouillon in gedeelten toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de rijst alle bouillon heeft opgenomen.
  5. Kook de asperges en broccoli intussen 2-3 minuten, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  6. Schep de walnoten, asperges, broccoli, boter en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto en warm 1-2 minuten door. Serveer met de rest van de kaas.

Ingrediënten

  • 50 g walnoten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 4 sjalotjes of, gesnipperd
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g risottorijst
  • 100 ml witte wijn
  • 800 ml groentebouillon van tablet
  • 200 g groene asperges, in stukjes van 3 cm
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 25 g boter
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 700 Kcal
Vetten 30 g
waarvan verzadigd 9 g
Koolhydraten 84 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.