Asperge-maaltijdsalade met garnalen en gerookte zalm

Bereiding

  1. Halveer de krieltjes en zet ze op in zoveel koud water dat ze net onder staan. Kook ze in 10-15 minuten gaar. Afgieten en een beetje laten uitlekken. Verwijder het houtige stukje (2-3 cm) van de onderkant van de asperges, schil ze en kook in ruim kokend water (eventueel met wat zout) beetgaar (10-15 minuten, afhankelijk van de dikte). Laat uitlekken
  2. Hak ondertussen de kruiden grof. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in zeer smalle ringen (gebruik het donkergroen bijvoorbeeld voor een soepje of wokgerecht). Meng de skyr in een grote schaal met de mierikswortel of mosterd en ┬ż van de groene kruiden. Verdun met 1-3 el water. Proef en breng op smaak met versgemalen peper, eventueel wat zout en nog wat mierikswortel of mosterd. Was en droog de sla.
  3. Verdeel de sla, asperges, krieltjes, prei, garnalen en zalm losjes over een schaal of 4 borden. Schep er wat dressing op en bestrooi met de rest van de kruiden. Geef de rest van de skyr-dressing er apart bij.

Tips

  • De garnalen kun je vervangen door surimi.
  • In plaats van krieltjes kun je ook pasta gebruiken.
  • Witte asperges kun je vervangen door groene asperges of schorseneren.

Ingrediënten

  • 900 g krieltjes met schil, geschrapt
  • 1 kg asperge
  • versgemalen peper en zout
  • 1 bosje kervel of dille
  • 1 kleine prei
  • 200 ml skyr
  • 3 el geraspte mierikswortel of Limburgse mosterd
  • 2 kropjes little gem of 1 krop sla
  • 200 g gepelde garnalen
  • 200 g gerookte zalm

Bereidingtijd

35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 445 Kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigd 2 g
Koolhydraten 54 g
Vezels 10 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.