Asperges met zalm en spinazie

Bereiding

  1. Meng de olijfolie met het citroensap en de honing.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Roer het citroensap, de honing en de olijfolie door elkaar en breng indien nodig op smaak met kruiden.
  4. Schil de asperges, snijd 3 cm van het houtige uiteinde en kook ze in ruim water in ongeveer 16 minuten gaar.
  5. Prik de plakjes bladerdeeg in met een vork en bestrijk ze met de eidooier.
  6. Leg de stukken zalm en de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak het geheel 15 minuten in de oven.
  7. Bereid de saus met de boter volgens de aanwijzingen op het pakje.
  8. Bak in een wokpan in olijfolie de spinazie 1 minuut.
  9. Leg op elk bord een plakje bladerdeeg.
  10. Verdeel hierover de spinazie, zalm, asperges en de saus.
  11. Maak er met aardappelpuree een complete maaltijd van.

Ingrediënten

  • 1 zakje aspergesaus
  • 2 tl citroensap
  • 2 tl honing
  • 500 g witte asperges
  • 3 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 1 eidooier, losgeroerd
  • 3 zalmfilets
  • 500 g spinazie, gewassen
  • 2 el olijfolie
  • 25 g boter

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

3 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 349 Kcal
Vetten 20 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 6 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.