Aspergesoep met zalm

Bereiding

  1. Snijd de onderste stukken van de geschilde asperges. Breng deze stukjes samen met de schillen in de bouillon aan de kook.
  2. Laat circa 20 minuten trekken op een lage stand en giet door een fijne zeef. Vang de bouillon op en breng opnieuw aan de kook.
  3. Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes en houd de kopjes apart. Kook de stukjes asperge 5 minuten mee in de bouillon en voeg dan de kopjes toe. Kook nog 5 minuten en breng de bouillon op smaak met peper.
  4. Verdeel de zalm, citroenrasp en kruiden over 4 voorverwarmde kommen en giet de bouillon met aspergestukjes erop. Serveer de aspergesoep met de crème fraîche. Lekker met reepjes geroosterd witbrood.

Ingrediënten

  • 500 g witte asperges, geschild
  • 700 ml kippenbouillon of, van 1 tablet
  • 700 ml groentebouillon, van 1 tablet
  • 100 g gerookte zalm, in dunne reepjes
  • 0,25 citroen, rasp
  • 0,5 bosje dille of, grof gehakt
  • 0,5 bosje kervel, grof gehakt
  • 4 eetl. crème fraîche

Bereidingtijd

40 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, voorgerecht

Voedingswaarden

Energie 135 Kcal
Vetten 9 g
waarvan verzadigd 5 g
Koolhydraten 5 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.