Aspergetaart

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de asperges, verwijder het harde uiteinde en snij ze in stukjes van ca 3 cm.
  3. Breng water aan de kook en kook de asperges 3 minuten.
  4. Laat de asperges uitlekken en afkoelen in een vergiet, bewaar het kookvocht.
  5. Splits ondertussen 1 ei, klop de dooier met het andere ei los en roer de creme fraiche erdoor.
  6. Bekleed een met boter ingevette quichevorm met het bladerdeeg en prik het deeg in met een vork.
  7. Bestrijk de bodem met het overgebleven eiwit.
  8. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op het pakje, maar laat de boter achterwege.
  9. Klop met een garde de saus door het eimengsel en roer de aspergestukjes erdoor.
  10. Breng op smaak met nootmuskaat.
  11. Schep de ragout in de vorm en strooi er de kaas over.
  12. Bak de quiche in 35-40 minuten gaar en krokant in de oven.
  13. Serveer met een tomatensalade.

Ingrediënten

  • 1 pakje aspergesaus
  • 375 g witte asperges
  • 2 eieren
  • 75 ml crème fraîche
  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 60 g belegen kaas, geraspt
  • 20 g boter
  • 0,5 tl nootmuskaat

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

3 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 350 Kcal
Vetten 15 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 39 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.