Avocado-cheesecake met cantuccini

Bereiding

  1. Leg een groot stuk bakpapier op de bodem van de vorm en klik de ring erop vast. Knip het resterende papier rondom de bodem af. Maal de koekjes net niet fijn in een keukenmachine. Meng met de boter en verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm. Zet in de koelkast.
  2. Mix intussen de roomkaas met 200 gram basterdsuiker romig. Voeg de avocadostukjes toe en mix erdoor. Rasp de schil van 1 limoen. Pers 2 limoenen uit en roer limoenrasp en -sap door de roomkaas. Klop de slagroom bijna stijf en mix de crème fraîche erdoor. Spatel door de roomkaas.
  3. Verdeel deze vulling over de taartbodem en strijk glad. Zet minimaal 6 uur in de koelkast. Snijd de overige limoenen in dunne plakjes. Verwarm deze circa 5 minuten in de rest van de basterdsuiker en 100 ml water. Garneer de taart met limoenplakjes en leg munt ertussen.

Ingrediënten

  • 200 g amandelcantuccini of
  • 200 g bitterkoekjes
  • 50 g boter
  • 400 g roomkaas
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 2 avocado's, in stukjes
  • 4 limoenen, schoongeboend
  • 250 ml slagroom
  • 200 ml crème fraîche
  • muntblaadje

Benodigdheden

  • bakpapier
  • springvorm, 24 cm ø
  • keukenmachine

Bereidingtijd

30 minuten

  • 360 minuten koelen

Aantal personen

8 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 730 Kcal
Vetten 53 g
waarvan verzadigd 28 g
Koolhydraten 52 g
Vezels 4 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: