Avocadosalade met hazelnoten en limoendressing

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan.
  2. Meng de bladsla met de rucola en bosui.
  3. Schil de avocado's en verdeel ze in partjes. Verdeel de gemengde sla over 4 borden.
  4. Leg de partjes avocado erop en verdeel de gorgonzola erover.
  5. Meng de ingrediƫnten voor de dressing en sprenkel over de salade.
  6. Bestrooi met de hazelnoten. Garneer eventueel met een schijfje limoen.

Tips

  • Vervang de hazelnoten door blanke amandelen.
  • Voeg extra Hollandse garnalen toe aan de salade.

Ingrediënten

  • 50 g hazelnoten
  • 75 g gemengde bladsla
  • 75 g rucola of
  • 75 g spinazie
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringen
  • 2 avocado's
  • 125 g gorgonzola, in blokjes
  • 4 eetl. olijfolie, voor de dressing
  • 1 limoen, sap, voor de dressing
  • 1 theel. dijonmosterd, voor de dressing

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

voorgerecht

Voedingswaarden

Energie 490 Kcal
Vetten 46 g
waarvan verzadigd 10 g
Koolhydraten 4 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.