Banaan-havermoutontbijt in een mok

Bereiding

  1. Roer de banaan door het ei.
  2. Meng de havermout, hazelnoten, kokos en het bakpoeder erdoor en roer goed.
  3. Schep de bessen erdoor en voeg eventueel een snufje kaneel toe.
  4. Vul de mok tot maximaal 2/3.
  5. Zet de mok circa 2,5 minuut in de magnetron op 800 Watt.
  6. Haal de mok eruit en laat 30 seconden nagaren.
  7. Controleer de gaarheid met een satéprikker, deze moet er droog uitkomen.
  8. Eet het ontbijt direct uit de mok.

Tips

  • Neem amandelen in plaats van hazelnoten.
  • Vervang de blauwe bessen door gedroogde cranberry's.

Ingrediënten

  • 1 banaan, rijp, geprakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 eetl. havermout
  • 1 eetl. ongezouten hazelnoten, gehakt
  • 1 eetl. kokos, geraspt
  • 0,5 theel. bakpoeder
  • handje blauwe bes
  • kaneelpoeder

Benodigdheden

  • ovenvast kopje
  • satéprikker

Bereidingtijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

Menugang

ontbijt

Voedingswaarden

Energie 385 Kcal
Vetten 22 g
waarvan verzadigd 8 g
Koolhydraten 33 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.