Banaan-kiwi ijsje

Bereiding

  1. Pureerde bananen en kiwi's met het citroensap.
  2. Kook 75 ml water met de suiker en de geraspte gemberwortel in 2-3 minuten tot een siroop.
  3. Meng de iets afgekoelde siroop door de vruchtenpuree.
  4. Schep het mengsel in ijslollyvormpjes of kleine plastic bakjes of bekertjes. Dek deze af met vershoudfolie en prik er een stokje of lange lepel doorheen in de vruchtenpuree. Geen vershoudfolie? Prik dan de stokjes erin na 1,5 uur vriezen. Bevries de ijsjes in totaal 3-4 uur.

Ingrediënten

  • 2 bananen, gepeld
  • 4 kiwi's, geschild
  • 2 eetl. citroensap
  • 50 g suiker
  • 1 verse gember, geraspt, ca. 4 cm

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 145 Kcal
Vetten 1 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 32 g
Vezels 0 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.