Bananenbrood met walnoten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160┬║C.
  2. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg de eieren een voor een toe en klop tot een luchtig geheel. Voeg het bakmeel en de koekkruiden toe en roer tot een glad beslag.
  3. Voeg de walnoten, bananen en eventueel de chocolade toe. Bestrooi met de vanillesuiker en bak het bananenbrood in de oven in 1 uur goudbruin. Laat afkoelen in de oven.

Tips

  • Lekker met een shake van banaan en karnemelk.

Ingrediënten

  • 175 g boter
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 el koekkruiden
  • 75 g walnoten
  • 2 bananen, rijp, geprakt
  • eventueel 100 g pure chocolade, in kleine stukjes
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingtijd

10 minuten

  • 60 minuten oventijd

Aantal personen

10 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussendoortje, brunch, nagerecht, ontbijt

Voedingswaarden

Energie 403 Kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigd 13 g
Koolhydraten 40 g
Vezels 2 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.