Bavette met gestoofde runderriblap

Bereiding

  1. Pel en snijd de uien in ringen.
  2. Pel en hak de knoflook fijn.
  3. Bestrooi de riblappen aan beide kanten met peper en zout.
  4. Zet een stoofpan op een hoog vuur met een scheutje olie.
  5. Bak - als de pan begint te walmen - de riblappen aan beide kanten bruin.
  6. Haal ze even uit de pan.
  7. Draai het vuur wat lager en bak de uien en de knoflook in de bakolie in 3-4 minuten glazig.
  8. Giet de bouillon in de pan tot het vlees net onderstaat en voeg het laurierblad en de kruidnagels toe.
  9. Leg een deksel op de pan en stoof het vlees ca. 3 uur op een heel laag vuur.
  10. Het vlees is gaar wanneer u het met 2 vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken.
  11. Haal het vlees uit de pan en pluk in kleine stukjes.
  12. Kook de stoofjus, die nog in de pan zit, op een hoog vuur flink in tot deze is ingedikt.
  13. Zeef de stoofjus en breng op smaak met peper en zout.
  14. Breng ondertussen 2 liter water met een snuf zout in een grote pan aan de kook.
  15. Kook hierin de oer tarwe in 25-40 minuten gaar (test tussentijds op gaarheid door het even te proeven).
  16. Giet de tarwe af en meng met het stoofvlees en de jus.
  17. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  18. Laat de bavette op kamertemperatuur komen.
  19. Verwarm de oven voor op 170┬░C.
  20. Zet een koekenpan op hoog vuur met een scheutje olie.
  21. Bestrooi de bavette aan beide kanten met peper & zout en bak als de pan begint te walmen, aan beide kanten bruin.
  22. Haal het vlees uit de pan, leg in een bakblikje en gaar nog 5 minuten verder in de oven.
  23. Neem het vlees uit de oven en laat nog 10 minuten rusten op een warme plek.
  24. Kook ondertussen de spruiten 4-7 minuten (afhankelijk van de grootte) in kokend water beetgaar.
  25. Afgieten.
  26. Snijd het vlees in plakjes (trancheer).
  27. Schep het stoofvlees met oertarwe op 4 warme borden.
  28. Leg het vlees en de spruitjes erop, bestrooi met peper en (grof) zout en maak het gerecht af met de jus.

Ingrediënten

  • 500 g Bavette
  • 600 g spruitjes, geschoonde
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 250 g runderlappen
  • 1 snufje peper en zout
  • 400 ml runderbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 320 g gort

Bereidingtijd

55 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.