BBQ zalm pakketjes

Bereiding

  1. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
  2. Snijd een halve gele en een halve rode paprika in heel dunne reepjes.
  3. Hak de rest van de paprika's heel fijn.
  4. Pel en snipper het uitje.
  5. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes.
  6. Meng voor de dressing de geraspte citroenschil met het sap, de ansjovis, het uitje, de fijngehakte paprika, de peterselie, de mosterd, 1/2 tl (grof gemalen) peper, een snufje zout, 1-2 tl suiker en 4 el olijfolie.
  7. Meng de paprikareepjes met 1/2 el olijfolie, 1/2 tl (grof gemalen) peper en een snufje zout.
  8. Leg ze in het midden van de 4 vellen aluminiumfolie.
  9. Leg de zalm op de paprika op het folie en vouw het folie dicht.
  10. Steek de barbecue een half uur voor gebruik aan.
  11. Leg de pakketjes op de hete grill en laat de zalm in 6-8 minuten gaar worden (dunne filets zijn iets eerder gaar dan dikke).
  12. Leg de zalmpakketjes op borden, maak ze open en schep de dressing er royaal overheen.

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 8 gezouten ansjovisfilets in olie
  • 5 el peterselie, Grof gehakt
  • 1 el gladde mosterd
  • 2 tl suiker
  • olijfolie
  • 4 zalmfilets á 125 Gr

Benodigdheden

  • 4 aluminiumfolie Grote stukken

Bereidingtijd

15 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.