Beignets van ananas

Bereiding

  1. Breng 2 l water met de suiker aan de kook.
  2. Schil de citroen en voeg de schil met de steranijs en 1 vanillestokje toe aan het suikerwater.
  3. Laat het geheel 10 minuten doorkoken.
  4. Schil ondertussen de ananas, snijd in vieren en verwijder de harde kern.
  5. Leg de ananas in het suikerwater, breng tegen de kook aan en laat de ananas op laag vuur 30 minuten garen.
  6. Laat de ananas afkoelen.
  7. Leg een schone gestreken theedoek in een zeef of vergiet.
  8. Zet deze boven een schaaltje.
  9. Schep de yoghurt in de doek en laat het in de koelkast een nacht uithangen.
  10. Schep de hangop uit de theedoek in een schaal.
  11. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.
  12. Roer de vanille met poedersuiker naar smaak door de hangop.
  13. Verwarm 50 ml bier, zet het vuur uit en los het gist hierin op.
  14. Meng voor het frituurbeslag de rest van het bier, de bloem en het gistmengsel.
  15. Laat het beslag op kamertemperatuur tenminste een uur rusten (een paar uur kan ook).
  16. Snijd de gepocheerde ananas in stukken.
  17. Verhit de olie tot 160C.
  18. Dep de helft van de stukjes ananas goed droog.
  19. Dip ze met een vork in het beslag en laat ze met behulp van een andere vork voorzichtig in de hete olie glijden.
  20. Frituur er telkens ca. 5 tegelijk.
  21. Laat de beignets op een dikke laag keukenpapier uitlekken.
  22. Houd de beignets eventueel in een voorverwarmde oven ca. 100C even warm terwijl u de rest frituurt.
  23. Leg de beignets met daartussen de rest van de stukjes ananas op 4 borden en schep er kleine lepeltjes hangop bij.
  24. Bestrooi tenslotte met wat poedersuiker.

Ingrediënten

  • 200 g suiker
  • 1 citroen
  • 1 ananas
  • 1 steranijs
  • 2 vanillestokjes
  • 1 l yoghurt
  • poedersuiker
  • 0,25 l wit of bruin bier
  • 7 g gedroogde gist
  • 200 g bloem
  • 1 snufje zout
  • olie

Bereidingtijd

60 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.