Betuwse appelbollen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C. Steek met een appelboor de klokhuizen uit de appels.
  2. Leg de deeglapjes naast elkaar op een met bloem bestoven werkvlak. Zet de appels omgekeerd op het deeg.
  3. Meng voor de vulling de appelstroop met rozijnen, citroensap, gehakte amandelen en kaneelpoeder. Vul de appels met dit mengsel. Vouw het deeg rondom de appels en druk het goed dicht.
  4. Keer de appels om en bestrijk het deeg met de melk. Meng de suiker met de geschaafde amandelen in een diep bord en rol de appelbollen erdoor.
  5. Zet de appelbollen in de ovenschaal en bak ze iets onder het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten

  • 4 appels, geschild, zonder klokhuis
  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • bloem, om te bestuiven
  • 3 eetl. appelstroop of
  • 3 eetl. appel-perenstroop
  • 2 eetl. blanke rozijnen
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. blanke amandelen of, gehakt
  • 2 eetl. pistachenoten, gehakt
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • 3 eetl. melk
  • 2 eetl. suiker
  • 2 eetl. geschaafde amandelen

Benodigdheden

  • appelboor
  • lage ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.