Bietensalade met kikkererwten en feta
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Scheur het brood in stukjes. Meng de knoflook met de olie.
- Schep de broodstukjes om met de helft van deze olie en verdeel over een bakplaat.
- Rooster de croutons in de oven in circa 15 minuten bruin en knapperig.
- Klop de rest van de knoflookolie met de wijnazijn en gember tot een dressing.
- Schil de bietjes en snijd ze in parten.
- Schep om met de kikkererwten, ui en dressing.
- Meng de veldsla en kruiden erdoor en spreid uit op een schaal.
- Verdeel de feta, pistachenoten en croutons over de salade.
Ingrediënten
- 2 sneeën oud witbrood
- 1 teentje knoflook, geperst
- 6 eetl. olijfolie
- 2 eetl. rodewijnazijn
- 1 verse gember, geschild, geraspt, ca. 2 cm
- 500 g gekookte bieten
- 200 g kikkererwten, uitgelekt, blik
- 1 rode ui, in ringen
- 30 g veldsla
- 1 handje koriander
- 1 handje munt
- 100 g feta, verkruimeld
- 20 g pistachenoten, gepeld, grof gehakt
Bereidingtijd
15 minuten
- 15 minuten oventijd
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
hoofdgerecht
Voedingswaarden
Energie | 385 Kcal |
---|---|
Vetten | 25 g |
waarvan verzadigd | 6 g |
Koolhydraten | 25 g |
Vezels | 0 g |