Bietensalade met kikkererwten en feta

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Scheur het brood in stukjes. Meng de knoflook met de olie.
  3. Schep de broodstukjes om met de helft van deze olie en verdeel over een bakplaat.
  4. Rooster de croutons in de oven in circa 15 minuten bruin en knapperig.
  5. Klop de rest van de knoflookolie met de wijnazijn en gember tot een dressing.
  6. Schil de bietjes en snijd ze in parten.
  7. Schep om met de kikkererwten, ui en dressing.
  8. Meng de veldsla en kruiden erdoor en spreid uit op een schaal.
  9. Verdeel de feta, pistachenoten en croutons over de salade.

Ingrediënten

  • 2 sneeën oud witbrood
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 6 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. rodewijnazijn
  • 1 verse gember, geschild, geraspt, ca. 2 cm
  • 500 g gekookte bieten
  • 200 g kikkererwten, uitgelekt, blik
  • 1 rode ui, in ringen
  • 30 g veldsla
  • 1 handje koriander
  • 1 handje munt
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 20 g pistachenoten, gepeld, grof gehakt

Bereidingtijd

15 minuten

  • 15 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 385 Kcal
Vetten 25 g
waarvan verzadigd 6 g
Koolhydraten 25 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: