Bietensalade met veldsla

Bereiding

  1. Schil de bieten met een dunschiller en schaaf ze in zo dun mogelijke plakjes (dat kan ook met de dunschiller of in een keukenmachine).
  2. Klop een dressing van 3 el olijfolie, azijn, mosterd en peper en zout.
  3. Schep die door de bietjes en laat even intrekken.
  4. Rooster de pitten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
  5. Bak het katenspek in een droge koekenpan lichtbruin en krokant. Laat op keukenpapier uitlekken.
  6. Snijd het spek in stukjes.
  7. Verwarm de grill in de oven voor op de hoogste stand.
  8. Halveer de ciabattabroodjes en leg ze met het snijvlak 10 cm onder de grill.
  9. Rooster de broodjes in enkele minuten lichtbruin.
  10. Besprenkel het brood met wat olijfolie en besmeer ze met geitenkaas.
  11. De broodjes kunnen ook in een broodrooster geroosterd worden.
  12. Maak de veldsla schoon en schep die met de spekjes en de pitten door de bietjes.
  13. Schep de salade op 4 borden en serveer de broodjes erbij.
  14. Rasp eventueel de schil van 1 citroen over de salade.

Ingrediënten

  • 500 g rauwe bieten
  • 4 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl mosterd
  • 50 g pittenmix
  • 100 g katenspek
  • 4 ciabattabroodjes
  • 200 g zachte geitenkaas
  • 75 g veldsla

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Voedingswaarden

Energie 485 Kcal
Vetten 18 g
waarvan verzadigd 0 g
Koolhydraten 52 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: