Bietensoep met appel en geitenkaas
Bereiding
- Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en bleekselderij 2-3 minuten.
- Schep de bietjes en appel erdoor en bak 1-2 minuten mee.
- Giet de bouillon erbij en kook 10-12 minuten op een lage stand.
- Laat iets afkoelen en pureer de soep.
- Serveer warm of koud met een schep zure room, geitenkaas en een takje dille erop.
Tips
- Vervang de geitenkaas door blauwe kaas of kruidenroomkaas.
- Neem 1 kleine winterwortel in plaats van bleekselderij.
Ingrediënten
- 2 eetl. olijfolie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
- 500 g gekookte bieten, gepeld, in plakken
- 1 appel, geschild, in stukjes
- 800 ml groentebouillon
- 125 ml zure room
- 125 g zachte geitenkaas, verkruimeld
- 4 takjes dille
Bereidingtijd
25 minuten
Aantal personen
4 personen
Moeilijkheidsgraad
Menugang
tussengerecht
Voedingswaarden
Energie | 245 Kcal |
---|---|
Vetten | 17 g |
waarvan verzadigd | 8 g |
Koolhydraten | 13 g |
Vezels | 0 g |