Bietensoep met appel en geitenkaas

Bereiding

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes, knoflook en bleekselderij 2-3 minuten.
  2. Schep de bietjes en appel erdoor en bak 1-2 minuten mee.
  3. Giet de bouillon erbij en kook 10-12 minuten op een lage stand.
  4. Laat iets afkoelen en pureer de soep.
  5. Serveer warm of koud met een schep zure room, geitenkaas en een takje dille erop.

Tips

  • Vervang de geitenkaas door blauwe kaas of kruidenroomkaas.
  • Neem 1 kleine winterwortel in plaats van bleekselderij.

Ingrediënten

  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 500 g gekookte bieten, gepeld, in plakken
  • 1 appel, geschild, in stukjes
  • 800 ml groentebouillon
  • 125 ml zure room
  • 125 g zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 4 takjes dille

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

tussengerecht

Voedingswaarden

Energie 245 Kcal
Vetten 17 g
waarvan verzadigd 8 g
Koolhydraten 13 g
Vezels 0 g
Cookie-instellingen
Je kunt hieronder de cookie-instelling kiezen en accepteren: