Bietenstamppot met krokant gebakken ui en vega-balletjes

Bereiding

  1. Kook beide soorten aardappel samen gaar in ruim water met een snuf zout.
  2. Schud intussen de uienringen in een kom om met de bloem, een snuf zout en peper. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de uienringen op middelhoge stand knapperig bruin.
  3. Zet de warmtebron na een paar minuten lager en laat de uien langzaam karamelliseren. Houd apart.
  4. Verwarm de bietjes op een lage stand in een (steel)pan. Verhit de boter en bak hierin de balletjes om en om bruin. Giet de balsamico en het sinaasappelsap erbij en laat op een hoge stand iets inkoken.
  5. Giet intussen de aardappels af en laat goed uitlekken. Stamp de aardappels grof en schep de bietjes erdoor. Breng de bietenstamp op smaak met de sinaasappelrasp, dille en peper.
  6. Schep de gebakken uien erop en serveer met de balletjes met jus.

Ingrediënten

  • 400 g kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 300 g zoete aardappels, geschild, in stukken
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 1 theel. bloem
  • 4 eetl. olijfolie
  • 500 g gekookte bieten, grof gehakt
  • 50 g boter
  • 400 g vegetarische balletjes
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 0,5 sinaasappel, rasp en sap
  • 0,5 bosje dille

Bereidingtijd

30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.