Bitterkoekjes­pudding met rumbonen

Bereiding

  1. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg met het stokje toe aan de melk. Houd 1 eetlepel suiker apart en voeg de rest toe aan de melk. Kook een paar minuten op een lage stand.
  2. Roer in een kom de achtergehouden suiker met de maizena, eidooiers en 1 eetlepel water of melk glad. Neem het vanillestokje uit de melk en giet de hete melk in de kom.
  3. Klop goed door en giet alles weer terug in de pan. Laat op de laagste stand nog minimaal 2 minuten tegen het kookpunt aan garen. Blijf hierbij roeren over de bodem van de pan.
  4. Voeg het aroma al roerend toe aan het melkmengsel. Giet het mengsel terug in de kom en laat afkoelen tot lauwwarm. Roer af en toe door.
  5. Klop intussen de slagroom stijf. Spatel in 2 delen door de custard en schep de bitterkoekjes en chocolade erdoor. Spoel de glazen om met koud water en schep het roommengsel erin. Dek af met folie en zet circa 1 uur in de koelkast.
  6. Garneer de pudding met rumbonen en extra bitterkoekjes.

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 300 ml melk
  • 60 g suiker
  • 1 eetl. maizena
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 2 theel. amandelaroma, bakproducten
  • 300 ml slagroom
  • 150 g bitterkoekjes en, grof verkruimeld
  • 4 bitterkoekjes, om te garneren
  • 50 g pure chocolade, grof gehakt
  • rumbonen, om te garneren

Benodigdheden

  • 4 glazen
  • vershoudfolie

Bereidingtijd

60 minuten

  • 60 minuten koelen

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Voedingswaarden

Energie 660 Kcal
Vetten 43 g
waarvan verzadigd 25 g
Koolhydraten 54 g
Vezels 2 g

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.