Blauwe bessenijs

Bereiding

  1. Kook de blauwe bessen met 75 ml water 3 minuten. Laat het geheel afkoelen en pureer het dan.
  2. Wrijf de puree met de bolle kant van een lepel door een zeef.
  3. Verwarm 75 ml water met de suiker al roerend zonder te koken tot de suiker is opgelost (suikersiroop).
  4. Laat iets afkoelen en meng de siroop dan met 1 eetlepel citroensap door de vruchtenpuree.
  5. Giet het mengsel in de vormpjes en bevries 3-4 uur.

Ingrediënten

  • 250 g blauwe bessen
  • 75 g suiker
  • 1 eetl. citroensap

Benodigdheden

  • 4 ijsvormpjes

Bereidingtijd

15 minuten

  • 240 minuten vriestijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

nagerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.