Bloemkool couscous met rosbief

Bereiding

  1. Pel en snipper de sjalot.
  2. Verwarm de olie met de sjalot op een matig vuur en bak in ca. 3 minuten glazig (niet bruin).
  3. Voeg de kerrie toe en bak 2 minuten nog steeds op laag vuur mee.
  4. Zet het vuur hoog, blus af met de witte wijn en de gembersiroop.
  5. Laat dit vervolgens inkoken/verdampen tot hier nog een derde van over is.
  6. Zeef het vocht, laten afkoelen en mengen met de mayonaise.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Laat de boter in een koekenpan smelten.
  9. Bak hierin de bloemkool- couscous, al roerende, in een paar minuten zachtjes gaar.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Halveer en schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in mooie stukken, breng op smaak met peper en zout.
  12. Vul een spuitzakje met de kerriemayonaise.
  13. Spuit op grote borden een spiraal van kerriemayonaise.
  14. Strooi de bloemkool-couscous erover, leg de plakjes rosbief er als roosjes op en de stukjes avocado en blaadjes sla ertussen.
  15. Lekker met warme broodjes of toast.

Ingrediënten

  • 0,5 sjalot
  • 0,5 el zonnebloemolie
  • 2 tl kerrie
  • 1 tl gembersiroop
  • 100 ml witte wijn
  • 25 g roomboter
  • 220 g bloemkoolcouscous
  • 100 ml mayonaise
  • 1 avocado
  • 300 g rosbief (vleeswaren)
  • 50 g slablaadjes

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.