Bloemkool en broccoli met champignons

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220C voor.
  2. Verdeel de bloemkool en broccoli in gelijke roosjes.
  3. Kook ze in ca. 8 minuten gaar. Giet af.
  4. Hak de hazelnoten grof.
  5. Meng de kaas met de hazelnoten.
  6. Snijd de champignons in vieren.
  7. Schep de hete bloemkool, broccoli met de champignons in de ovenschaal en meng.
  8. Bestrooi met het kaas-hazelnootmengsel.
  9. Leg hier en daar een vlokje boter.
  10. Zet de schaal in de oven en lat de kaas in ca. 8 minuten smelten en een beetje bruin worden.
  11. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken vis, kip, schnitzels of biefstuk.

Ingrediënten

  • 300 g bloemkolen
  • 300 g broccoli
  • 50 g hazelnoten
  • 100 g komijnekaas, geraspt
  • 100 g champignons
  • 25 g boter

Benodigdheden

  • grote ovenschaal

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

bijgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.