Bloemkool en broccoli met champignons

Omschrijving

Verwarm de oven voor op 220ºC voor. Verdeel de bloemkool en broccoli in gelijke roosjes. Kook ze in ca. 8 minuten gaar. Giet af. Hak de hazelnoten grof. Meng de kaas met de hazelnoten. Snijd de champignons in vieren. Schep de hete bloemkool, broccoli met de champignons in de ovenschaal en meng. Bestrooi met het kaas-hazelnootmengsel. Leg hier en daar een vlokje boter. Zet de schaal in de oven en lat de kaas in ca. 8 minuten smelten en een beetje bruin worden. Lekker bij bijvoorbeeld gebakken vis, kip, schnitzels of biefstuk. Vervang de champignons door gemengde paddenstoelen en de hazelnoten door amandelschaafsel of cashewnoten.

Ingrediënten

  • 300 g bloemkool
  • 300 g broccoli
  • 50 g hazelnoten (met bruin vliesje)
  • 100 g geraspte komijnekaas
  • 100 g champignons
  • 25 g boter
  • Extra: Grote lage ovenschaal, ingevet

Bereidingtijd

ca. 20 minuten

Aantal personen

Bijgerecht voor 4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

401;25;20;24

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.