Bloemkool en linzencurry met kokos

Omschrijving

Pel en snijd de uien in partjes. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit 2 el olie in een diepe pan en bak hierin de uien 3 min. Bak vervolgens het komijnzaad en kerriepoeder 1 minuut mee. Schep de bloemkool, tomaten en kokos erdoor. 
Laat de linzen uitlekken, spoel ze af met koud water en voeg ze aan het bloemkool-kerriemengsel toe. Schenk er 300 ml koud water bij. Breng tegen de kook aan en laat met deksel 10-15 minuten pruttelen, geregeld omscheppen. Breng eventueel op smaak met wat zout. Verdeel de bloemkool en linzencurry over 4 kommen. Schep de yoghurt erop en strooi de koriander erover. Geef er warm naan-knoflookbrood of meergranenbrood bij.

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 bloemkool
  • 4 tomaten
  • zonnebloemolie
  • ½ el komijnzaad
  • 2 el kerriepoeder
  • 4 el geraspte kokos
  • 2 blikjes (à 310 g) linzen
  • 4 el dikke yoghurt
  • 3 el fijngehakte koriander

Bereidingtijd

ca. 25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

580;30;31;47

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.