Bloemkool en linzencurry met kokos

Bereiding

  1. Pel en snijd de uien in partjes.
  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  3. Snijd de tomaten in stukjes.
  4. Verhit 2 el olie in een diepe pan en bak hierin de uien 3 min.
  5. Bak vervolgens het komijnzaad en kerriepoeder 1 minuut mee.
  6. Schep de bloemkool, tomaten en kokos erdoor.
  7. Laat de linzen uitlekken, spoel ze af met koud water en voeg ze aan het bloemkool-kerriemengsel toe.
  8. Schenk er 300 ml koud water bij.
  9. Breng tegen de kook aan en laat met deksel 10-15 minuten pruttelen, geregeld omscheppen.
  10. Breng eventueel op smaak met wat zout.
  11. Verdeel de bloemkool en linzencurry over 4 kommen.
  12. Schep de yoghurt erop en strooi de koriander erover.
  13. Geef er warm naan-knoflookbrood of meergranenbrood bij.

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 1 bloemkool
  • 4 tomaten
  • zonnebloemolie
  • 0,5 el komijnzaad
  • 2 el kerriepoeder
  • 4 el kokosrasp
  • 600 g linzen
  • 4 el dikke yoghurt
  • 3 el koriander, fijngehakt

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.