Bloemkool met bosuitjes en biefstuk

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de bosui in smalle ringen. Hak de pecannoten grof.
  3. Rooster de pecannoten in een pan met antiaanbaklaag lichtbruin.
  4. Laat afkoelen op keukenpapier.
  5. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes van gelijke grootte.
  6. Kook de bloemkool in 8-12 minuten gaar.Verhit olie en boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken op hoog vuur aan beide kanten bruin.Bak de biefstukken in 6-7 minuten tot de gewenste gaarheid (rosé of meer doorbakken).Bak de bosui 2-3 minuten mee.
  7. Giet de bloemkool af.
  8. Bestrooi met zout, peper, pecannoten en de helft van de bosui.
  9. Schenk appelsap of bouillon bij de biefstuk.
  10. Roer de aanbaksels op de bodem los.
  11. Breng op smaak met peper en zout.
  12. Verdeel de bloemkool, de biefstukken, de aardappelen en de jus over 4 borden.

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappel, geschild
  • 6 lente-/bosuitjes
  • 60 g pecannoten, gehalveerd
  • 1 bloemkool
  • 4 biefstukken
  • 40 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 150 ml appelsap of bouillon

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.