Bloemkoolbeignets met notenrijst

Omschrijving

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook 4 eieren in 10 minuten hard, laat ze met koud water schrikken, pel en halveer ze. Roer in een kom een glad beslag van het bakmeel, 2 eieren, de melk en wat zout.Maak de bloemkool schoon en verdeel in kleine roosjes.Kook ze in 3-5 minuten beetgaar. Spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken. Halveer de tomaatjes. Klop een vinaigrette van 3 el olie, de azijn en peper en zout. Verhit frituurolie tot 190ºC. Wentel de bloemkoolroosjes met een vork door het beslag en frituur ze in porties in ca. 3 minuten goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken.Frituur de rest op dezelfde manier. Meng de tomaatjes en de sla met de vinaigrette. Verdeel de bloemkoolbeignets, de rijst, de sla en de eieren over 4 borden. Lekker met tomatenketchup.

Ingrediënten

  • 1 pak notenrijst (à 275 g)
  • 6 eieren
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 dl melk
  • 1 kleine bloemkool (ca. 500 g)
  • 150 g kleine tros- of cherrytomaatjes
  • 1 zak rucola melange (à 200 g)
  • 3 el olijfolie
  • 1 el wijnazijn
  • frituurolie

Bereidingtijd

ca. 30 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.