Bloemkoolkikkererwtenpotje met shoarma

Omschrijving

Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes van gelijke grootte. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de koriander fijn. Roer de helft van de knoflook en de helft van de koriander door de yoghurt. Verhit 2 el olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaten toe. Zet het vuur 2 minuten hoog. Laat de tomaten zachtjes 10 minuten pruttelen. Spoel de kikkererwten met koud water af. Verwarm ze 5 minuten mee met de tomaten. Kook de bloemkool in 8-12 minuten gaar. Rooster de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking 4-6 minuten in de oven op 200ºC, of in het broodrooster. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak hierin het shoarmavlees, eventueel in gedeelten, in 3-4 minuten gaar. Schep de bloemkool en de rest van de koriander door het kikkererwtenmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de pita’s open. Verdeel het vlees over de broodjes en schep er knoflooksaus bij. Verdeel het bloemkool-kikkererwtenpotje over 4 borden.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 grote trostomaten
  • 20 g koriander
  • 2 dl Griekse yoghurt
  • 5 el olijfolie
  • 1 blikje kikkererwten (à 425 ml)
  • 400 g shoarmavlees
  • 4 maaltijd pitabroodjes

Bereidingtijd

ca. 25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.