Bloemkoolpasta met gehaktballetjes

Omschrijving

Meng het gehakt met het ei en de kruidenmix en draai er kleine balletjes van. Maak de bloemkool schoon en verdeel in gelijke roosjes. Spoel de paprika’s met koud water af. Pureer de paprika’s en de tomaatblokjes in een keukenmachine. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de paprikasaus en 1½ dl water toe. Laat de balletjes 8-10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout. Kook de bloemkool in 8-12 minuten gaar. Kook intussen de macaroni in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de macaroni en de bloemkool af. Roer de saus en de bloemkool door de macaroni. Verdeel de bloemkoolpasta over 4 borden.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 zakje kruidenmix Bretons gehakt
  • 1 bloemkool
  • 200 g geroosterde rode paprika (pot)
  • 1 blik blokjes tomaat (à 400 g)
  • 3 el olijfolie
  • 400 g macaroni

Bereidingtijd

ca. 20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.