Bloemkoolpizza met mozzarella en rauwe ham

Omschrijving

Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de bloemkool in een keukenmachine tot kruimels. Verdeel de bloemkoolkruimels over een bakplaat en rooster ze circa 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een paar keer om. Laat de bloemkoolkruimels afkoelen, schep ze op een theedoek en knijp al het vocht eruit. Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met een snufje zout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 2 egale bodems van het mengsel. Bak de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig. Meng intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper. Schep wat tomatensaus op de pizzabodems en beleg met de rauwe ham, tomaatjes en mozzarella. Bak de pizza’s vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten. Bestrooi met de rucola en besprenkel met wat olijfolie. Serveer direct.

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool (in roosjes)
  • 30 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 100 g gezeefde tomaten
  • 0,5 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 6 plakken rauwe hammen
  • 6 cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 1 bol mozzarella (in plakken)
  • 40 g rucola
  • olijfolie
  • keukenmachine
  • schone theedoek
  • bakpapier

Bereidingtijd

ca. 30 minuten

Aantal personen

0 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

655;42;41;23

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.