Bloemkoolpizza met rode ui en kappertjes

Omschrijving

Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de bloemkool tot kruimels in een keukenmachine. Verdeel de bloemkoolkruimels over een bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de oven, schep zo nu en dan om. Laat de bloemkoolkruimels afkoelen, schep ze in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit. Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met een snufje zout. Bekleed de andere bakplaat met bakpapier en maak 2 dunne, egale bodems van het mengsel. Bak de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig. Meng intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper. Schep wat tomatensaus op de pizzabodems en beleg met de ansjovis, ui, kappertjes en mozzarella. Bak de pizza’s vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten. Bestrooi met wat rucola en serveer direct.

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool (in roosjes)
  • 30 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 ei
  • 0.5 teentje knoflook (geperst)
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 0.5 rode ui (in dunne ringen)
  • 1 el kappertjes
  • 1 bol mozzarella (in plakken)
  • 40 g rucola

Bereidingtijd

ca. 25 minuten

Aantal personen

2 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

455;21;38;22

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.