Bloemkoolschotel

Omschrijving

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels met zout circa 15 minuten en giet af. Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten en vang bij het afgieten het kookvocht op. Vul dit aan met water tot 250 ml. Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak even mee. Giet al roerend het kookvocht en de melk erbij en kook zachtjes circa 3 minuten tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de aardappels, bloemkool en hamreepjes in een ingevette ovenschaal en giet de saus eroverheen. Leg de plakjes brie erop en bak de schotel 15-20 minuten in het midden van de oven.
Tip: In plaats van brie is camembert of Hollandse boerenkaas ook lekker.

Ingrediënten

  • 750 g vastkokende aardappels, geschild, in parten
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 40 g boter of 3 el vloeibaar bakproduct
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • nootmuskaat
  • 250 g gekookte hamreepjes
  • 200 g brie, in dunne plakken

Bereidingtijd

ca. 45 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

928;34;31;123

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.