Bloemkoolschotel met ham en kerriesaus

Omschrijving

Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten. Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn. Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen. Giet de melk er in gedeelten bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe. Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal. Verdeel de hamreepjes erover. Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie. Lekker met gebakken aardappels of rösti. Variatie: Maak er een mosterdsaus van door in plaats van 1 eetlepel kerriepoeder 1 theelepel kerriepoeder toe te voegen samen met 1 eetlepel mosterd.

Ingrediënten

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • zout
  • 4 eieren
  • 40 g boter of vloeibare
  • margarine
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 40 g bloem
  • 400 ml melk (Melkan)
  • versgemalen peper
  • 200 g hamreepjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie

Bereidingtijd

ca. 35 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Voedingswaarden

549;17;35;62

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.