Bloemkoolsoep met citroen

Omschrijving

Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuut mee, zonder dat ze bruin kleuren. Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten. Pureer de soep en roer de crème fraîche, citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de soep met de pistache- of cashewnoten.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 500 g bloemkool (in roosjes)
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 el citroensap
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 handje pistachenoten (geroosterd, gehakt) of
  • 1 handje cashewnoot (geroosterd, gehakt)

Bereidingtijd

ca. 20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.