Bloemkoolsoep met citroen

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuut mee, zonder dat ze bruin kleuren. Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten.
  2. Pureer de soep en roer de crème fraîche, citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Bestrooi de soep met de pistache- of cashewnoten.

Ingrediënten

  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 g bloemkolen, in roosjes
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 theel. citroenrasp
  • 1 handje pistachenoten of, geroosterd, gehakt
  • 1 handje cashewnoot, geroosterd, gehakt

Bereidingtijd

20 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

lunch, brunch, voorgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.