Boerenkool-fetarol

Bereiding

  1. Verhit de olie en bak hierin de aardappels circa 15 minuten op middelhoge stand. Voeg de ui toe en bak in circa 10 minuten glazig. Voeg de boerenkool en rode peper toe en bak 4 minuten.
  2. Meng de feta en munt door het aardappelmengsel. Verwarm de oven voor op 190┬║C.
  3. Leg intussen 4 vellen filodeeg iets overlappend op het werkvlak en bestrijk met de boter. Leg de volgende vellen op de randen van de vorige vellen en bestrijk ook deze met boter. Herhaal met de rest van de deegvellen.
  4. Verdeel het stamppotmengsel in de lengte over de vellen, houd rondom een rand van circa 4 cm vrij.
  5. Rol het filodeeg voorzichtig over de vulling en duw strak aan. Rol verder door zodat de vulling is ingepakt in het deeg.
  6. Rol vervolgens op als een slakkenhuis: begin bij een uiteinde en rol het voorzichtig, maar strak op. Bestrijk de rol met de rest van de boter en leg op de bakplaat.
  7. Leg het uiteinde tegen de rand aan zodat de rol niet losschiet tijdens het bakken. Bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Lekker met een frisse, groene salade.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 800 g aardappels, geschild, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 g boerenkool, panklaar
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 200 g feta
  • 2 el munt
  • 1 pak filodeeg, ontdooid
  • 3 el boter of, gesmolten
  • 3 el olijfolie

Benodigdheden

  • bakplaat met bakpapier

Bereidingtijd

45 minuten

  • 30 minuten oventijd

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.