Boerenkool met paprika en chorizo

Bereiding

  1. Schil en halveer de aardappels en kook ze met de boerenkool in een grote pan in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Afgieten en fijnstampen.
  2. Pel en snipper de uien.
  3. Snijd de paprika in kleine stukjes.
  4. Snijd de chorizo in blokje van ca. 0,5 cm.
  5. Verhit de olie in een koekenpan en bak de chorizo met de ui en de paprika 4 minuten op vrij hoog vuur. Geregeld omscheppen.
  6. Voeg aan de gestampte aardappels met boerenkool de yoghurt, de mosterd en het chorizo-paprikamengsel toe. Voeg naar smaak wat peper en zout toe en verdeel over een passende ovenschaal.
  7. Strooi de kaas erover.
  8. Laat de stamppot in 10-15 minuten (of als het gerecht koud de oven in gaat 20-25 minuten) in een hete oven (220C) lichtbruin worden.
  9. Zet de schaal op tafel en verdeel de stamppot over 4 borden.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappel
  • 500 g boerenkool, gesneden
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 150 g chorizo
  • 2 el olijfolie
  • 75 g belegen kaas, geraspt
  • 100 g magere yoghurt
  • 2 el gladde mosterd

Bereidingtijd

25 minuten

Aantal personen

4 personen

Moeilijkheidsgraad

Menugang

hoofdgerecht

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk ons privacy- en cookiebeleid.